28 Habitatge Social Mingo Venero

El dret a l’habitatge digne i a un projecte de vida són els propòsits que ens mouen des de fa més de 30 anys.

La crisi residencial és cada vegada més greu al nostre país i el dret a l’habitatge que reconeix la Declaració dels Drets Humans i la Constitució Espanyola es troba sotmès a les lleis del lliure mercat, que han convertit aquest dret únicament en un bé mercantil.

Les persones al centre

Des de la fundació treballem amb els col·lectius més desafavorits i constatem que el risc de trobar-se en situació de pobresa i exclusió social ja és una realitat per al 23,6 % de la població del Catalunya (dades Idescat 2019).

Treballem per a les persones sense fer cap tipus de distinció, donant preferència a les famílies amb menors a càrrec, ja que sabem que una llar on poder créixer i tenir les necessitats bàsiques cobertes és imprescindible per al seu bon desenvolupament en els primers anys de vida. Aquesta és la nostra contribució per proveir-los d’un futur en igualtat de condicions.

Reconeixem el paper de lideratge i de pal de paller de les dones en les famílies en exclusió residencial. Per aquest motiu, sempre que és possible, els contractes de lloguer dels habitatges socials se signen amb elles. 

El projecte Oikos

Els professionals de l’àrea social de la Fundació acompanyen les famílies en el seu camí cap a la inclusió social, vetllant pels drets de totes les persones acollides.

Entenem l’habitatge com a punt de partida des d’on reiniciar un projecte personal i familiar d’inclusió social. L’equip de l’àrea social acompanya les famílies mitjançant un pla de treball  específic i integral que recull les seves necessitats i els aspectes necessaris per aconseguir una total autonomia econòmica, social i familiar.

Treballem amb les famílies des dels següents àmbits:

El 88 % dels contractes de lloguer social a la Fundació s'han signat amb dones.
#Dades2023

D'entre les persones adultes que atén la Fundació, el 54 % són dones.
#Dades2023

El 34 % de les unitats familiars que viuen als pisos de la Fundació són monoparentals, majoritàriament liderades per dones.
#Dades2023

El 38 % de persones que viuen en habitatges de la Fundació són menors.
#Dades2023

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa