Patronat

La Fundació es regeix per un patronat format per 11 persones amb experiència en el món de l’habitatge, el sector social, l’advocacia, l’economia i la comunicació. La seva missió és vetllar pel compliment de la missió i els propòsits establerts pels estatuts de la Fundació.

El patronat es reuneix de forma periòdica per marcar les línies estratègiques a mitjà i llarg termini, sancionar les qüestions de caire econòmic (pressupost, balanç anual…), nomenar càrrecs i valorar i reflexionar sobre els plans de treball i les oportunitats de futur de l’habitatge social i de la Fundació.

Maria Vendrell Aubach · Presidenta
Vicenç Soriano Casanovas · Secretari
Andreu Romaní Blancafort · Vocal
Carme Trilla i Bellart · Vocal
Ignasi de Delàs i de Ugarte · Vocal
Lluís Franco Sala · Vocal
Salvador Busquets i Vila · Vocal
Anna Vilà Saiz · Vocal
Francesc Mateu i Hosta · Vocal
Olga Valsells Goula · Vocal
Oriol Solé Altimira · Vocal

Maria Vendrell Presidenta

Maria Vendrell Aubach

Presidenta

Advocada, llicenciada en Dret i diplomada en Criminologia per la UB, i amb el màster de Drets Humans, Democràcia i Globalització de la UOC.

Va ser professora associada de Treball Social a la UB des del 1997 fins al 2019.

Funcionària del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya des del 1981, ha desenvolupat diverses funcions i responsabilitats: al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, com a subdirectora general a la Direcció General de Relacions amb l’Administració de Justícia. Actualment és gerent del Centre Penitenciari Quatre Camins.

Vinculada a diverses entitats i moviments de l’àmbit social com el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, la Fundación Internacional de Solidaridad Compañía de Maria, el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) o la Fundació Foment de l’Habitatge Social (FFHS), entre d’altres.

Patrona des del 29 de setembre de 2005.

Vicenç Soriano

Vicenç Soriano Casanovas

Secretari

Nascut el 1945, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Ciències Polítiques, i té una llarga experiència professional en la direcció de promocions d’habitatges.

Ha tingut una llarga implicació en organitzacions en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual i des del 2011 és patró de la Fundació Foment del Habitatge Social i de la Fundació Nen Déu.

Patró des del 24 de març de 2011.

Albert Romaní

Andreu Romaní Blancafort

Vocal

Llicenciat en Dret per la UB, ha estat responsable jurídic en l’àmbit urbanístic i director de gestió urbanística de tres entitats públiques: Gerència Municipal d’Urbanisme, de l’Ajuntament de Terrassa (1983 –2001), Societat 22@Barcelona SA, de l’Ajuntament de Barcelona (2001-2012), i Societat municipal Barcelona Gestió Urbanística SA (2012-2017). També ha exercit l’advocacia de forma privada.

Està vinculat a entitats culturals i socials com la Fundació Manuel Blancafort, la Fundació Sant Cugat i el moviment escolta. Actualment està jubilat.

Patró des del 16 de novembre de 2005.

Carme Trilla

Carme Trilla i Bellart

Vocal

Economista especialitzada en el sector de l’habitatge des dels vessants social, econòmic i de polítiques públiques. Entre el 2004 i el 2011 va ser directora general i secretària d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Va impulsar la Llei del dret a l’habitatge 18/2007 i el Pacte nacional per a l’habitatge 2007-2016.

Ha col·laborat amb Càritas Barcelona en temes d’habitatge social i ha creat el servei de mediació en l’habitatge. Actualment també presideix la Fundació Hàbitat3, promoguda per la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.

Forma part del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona i presideix l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, integrat per totes les administracions públiques que operen en aquest àmbit.

Patrona des del 16 de gener de 2003.

Ignasi De Delàs

Ignasi de Delàs i de Ugarte

Vocal

Nascut el 1959, casat i amb dos fills, està llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB. Actualment és subdirector general de Turisme de Barcelona i membre del consell d’administració de diverses organitzacions internacionals com ara la de Membres Afiliats a l’OMT de les Nacions Unides, European Cities Marketing i Délice Network.

Ha estat director general de l’Agència Catalana de Turisme i director de serveis de la Cambra de Comerç de Barcelona.

És també soci fundador d’una editorial sobre filosofia i pensament contemporani, Arpa y Delfín Editores, creada el 2015.

Fou membre del Consell de Càritas de Barcelona del 1987 al 2004 i patró fundador (23 de juny de 1990) i expresident de la Fundació Foment de l’Habitatge Social.

User Placeholder Man

Lluís Franco Sala

Vocal

Professor titular d’Economia Aplicada de la UB.

És doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i llicenciat en Dret i en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB.

President del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (2014-2020), director de l’Agència Tributària de Catalunya (2011-2014), president del Tribunal Català de Defensa de la Competència (2003-2009), conseller de Treball de la Generalitat de Catalunya (1999-2002), director general de Règim Econòmic de la Seguretat Social del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya (1996-1999) i membre, en diversos períodes, d’òrgans de govern i consells de diferents entitats de l’àmbit sanitari i dels serveis socials.

Des del 2003, membre del patronat de la Fundació Foment de l’Habitatge Social.

Autor de diverses publicacions i llibres, entre altres temes, sobre economia laboral, política econòmica, defensa de la competència i economia del medi ambient.

Patró des del 16 de juny de 2003.

Salvador Busquets

Salvador Busquets i Vila

Vocal

Nascut l’any 1958, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, formació que ha completat amb diversos postgraus, entre ells Fiscalitat i Màrqueting. Va desenvolupar la seva trajectòria a l’empresa privada durant 20 anys, fins que l’any 1995 va començar a treballar a Arrels Fundació com a coordinador general i posteriorment com a director. L’any 2013 va incorporar-se a la Companyia de Jesús a Catalunya com a coordinador de les entitats socials.

Des del setembre del 2014 és el director de Càritas Diocesana de Barcelona i, com a tal, vocal de la Fundació des del 26 de març de 2015.

Anna Vila

Anna Vilà Saiz

Vocal

Advocada. Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i col·legiada al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Ha exercit la seva professió preferentment dins l’àrea del Dret Processal i Dret Civil, incloent l’assessorament de diferents associacions i fundacions a nivell contractual i règim intern, reclamacions judicials i Dret de l’Habitatge. Implicada en la Justícia Gratuïta, és advocada del Torn d’Ofici Civil.

Vinculada a diferents entitats socials, va ser presidenta del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona fins al febrer del 2020 i actualment és patrona de la Fundació Catalunya Religió i de la Fundació Casa Asil Parroquial La Immaculada.

Esdevé patrona de la Fundació l’any 2021.

Foto F. Mateu

Francesc Mateu i Hosta

Vocal

Nascut a Barcelona el 1961, casat i pare de quatre fills, és metge especialista en medicina tropical. Ha treballat en temes de cooperació internacional i migracions a Oxfam Intermón durant 30 anys. Ho ha fet a Amèrica Llatina, a Bolívia durant 4 anys i Àfrica durant 10 anys, coordinant els projectes d’Oxfam Intermón. Va ser director d’Oxfam Intermón a Catalunya fins al 2019. En aquest període va ser president de LaFede.cat i vicepresident de la Coordinadora Espanyola d’ONGD.

Actualment es director del Fòrum de síndics de greuges locals de Catalunya.

Té un fill amb la síndrome de Down i ha treballat per a la inclusió escolar i social de les persones amb discapacitat intel·lectual. És actiu a les xarxes i escriu el blog “La Creu del Sud”.

El 02 de març de 2021 entra de patró vocal a la Fundació.

Olga Valsells

Olga Valsells Goula

Vocal

Llicenciada en Direcció i Administració d’Empreses i MBA per Esade i diplomada en Educació Social i Treball Social.

Va desenvolupar la seva trajectòria en l’àmbit empresarial privat durant 15 anys. L’any 2007 va començar a treballar al sector social, primer com a educadora social amb les Filles de la Caritat, en l’àmbit de l’exclusió i, posteriorment, a Sant Joan de Déu, en atenció espiritual.

L’any 2019 es va incorporar a l’equip de gestió de la Fundació Salut Alta de Badalona, d’on és adjunta a la direcció des del febrer del 2021.

Col·labora a la Red Mimbre d’entitats per a la infància, dels jesuïtes i forma part del patronat de la Fundació Foment de l’Habitatge Social des del 2 de març de 2021.

Oriol Solé

Oriol Solé Altimira

Vocal

Nascut l’any 1992 a Barcelona.

És llicenciat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment treballa com a redactor a la delegació d’elDiario.es a Barcelona, especialitzat en tribunals.

Ha col·laborat també amb altres mitjans de comunicació com RAC1 o Catalunya Ràdio.

Patró des del 2 de març de 2021.

Des de la Fundació volem enviar un agraïment a totes aquelles persones que en algun moment han format part del patronat, de l’equip de professionals o dels cos de voluntaris. Tots ells han estat un pilar important per dur a terme el nostre propòsit.

Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa