Se celebra el 20è aniversari de Cohabitac

Tots
Temps estimat de lectura: 3 minuts
5/5 - (1 vote)

Fotografia de Los Mélez

El dimecres 29 de novembre va tenir lloc l’acte del 20è aniversari de COHABITAC al Hub Social de la Fundació Bofill.

L’acte va comptar amb experts en habitatge, gestors i resposables polítics de la Generalitat i diversos ajuntaments, així com amb la presència de la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sra. Ester Capella.

Sergio Rodríguez, director de la Fundació, va ser el moderador de la taula “Testimonis municipals i d’Entitats Socials. El que hem fet plegats”.

L’acte es va iniciar amb la benvinguda institucional del Sr. Pere Esteve, president de Cohabitac, i de la Sra. Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, i va continuar amb una presentació del què és Cohabitac i la tasca que ha realitzat durant els seus 20 anys d’història, tot i que moltes de les fundacions que en són membres tenen més any d’antiguitat, com la mateixa Fundació Habitatge Social que ja s’acosta als 34 anys.

Va continuar l’acte amb un vídeo on es va poder veure la importància de la tasca de les 16 fundacions de Cohabitac a partir de les persones beneficiàries dels habitatges socials que les fundacions promouen i gestionen, algunes d’elles també amb programes d’acció social a les famílies més vulnerables.

Seguidament es va iniciar la taula Testimonis municipals i d’Entitats Socials. El que hem fet plegats, que va ser moderada per Sr. Sergio Rodríguez director de la Fundació Habitatge Social i que va comptar amb la presència de la Sra. Anna Herrera, regidora d’Habitatge de Sant Pere de Ribes, el Sr. Rodrigo Alaminos, coordinador general de l’Ajuntament de Martorell, el Sr. Adam Tomàs, alcalde d’Amposta i el Sr. Salvador Maneu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials.

De les conclusions de la taula ressalten:

 • L’encert de la col·laboració públicoprivada.
 • Les grans oportunitats que genera la cessió de dret a superfície.
 • L’expertesa i cooperació de les #fundacions.
 • La necessitat que  les polítiques d’habitatge social vagin acompanyades d’un bon sistema de mobilitat territorial.
Sergio
Els membres de la primera taula.
Segona Taula
Els membres de la segona taula. Fotografies de Los Mélez

La segona taula, Reptes i oportunitats de futur. El que podem fer plegats, va ser moderada per l’experta en habitatge i presidenta d’Habitat3, la Sra. Carme Trilla i va comptar amb la presència de la Sra. Marina Berasategui, Secretaria d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Francesc Sutrias, Secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Noemí Gàlvez, Directora Àrea de Risc de l’ICF i el Sr. Joan R. Riera, Comissionat d’Habitatge de l’Aj. de Barcelona.

Ens congratulem de les paraules de la Sra. Berasategui que responen a una pregunta de la Sra. Trilla va manifestar que el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge s’està enllestint i que el #lloguer #social serà un element troncal en el Pla.

De la taula, destaquen les següents aportacions:

 • Els Next Generation han aflorat sòl i projectes, la necessitat d’adaptar-nos als ajuts europeus i l’impuls de l’ICF en termes de finançament a les necessitats de les #fundacions.
 • L’Incasol està cercant noves formes de finançament per a les fundacions i l’objectiu de la cessió de dret a superfície a cost zero.
 • L’Institut Català de Finances ha finançat 162 milions d’euros en diferents àmbits de l’habitatge social i continuen treballant per aconseguir màxims recursos amb nous i diferents mecanismes.

Va cloure l’acte la instervenció de la Honorable Sra. Ester Capella, consellera d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que va compartir amb els assistents els quatre eixos estratègics d’actuació de la Generalitat:  

 1. Treure l’habitatge de la lògica del mercat  
 2. Evitar l’emergència residencial més immediata  
 3. Promoure la rehabilitació i l’eficiència energètica  
 4. Augmentar el parc d’habitatge de lloguer social “compartim el mateix repte, immens però inajornable: que tothom tingui un sostre on viure. 

“El Govern i Cohabitac compartim el mateix repte, immens però inajornable: que tothom tingui un sostre on viure.”

 

Ester Capella, Hnble. Consellera de Territori

Whatsapp Image 2023 11 29 At 12.12.42
Hnble. Sra. Ester Capella. Foto Los Mélez

Seguidament es va projectar el vídeo de felicitació enviat per la Irish Council for Social Housing i en acabat representants de les 16 fundacions van pujar a l’escenari per bufar les espelmes del pastís.

Bufada Espelmes Cohabitac
Comparteix aquesta pàgina
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa