Projecte pilot per mesurar l’eficiència energètica a habitatges socials

2018 Historia Def
Temps estimat de lectura: 2 minuts
Rate this post
La Fundació Foment de l’Habitatge Social ha signat un conveni de col·laboració amb Cellnex Telecom, juntament amb altres tres entitats socials, per dur a terme un projecte a través de l’aplicació de les tecnologies de sensorització i connectivitat vinculades a l’Internet de les Coses (IoT).

“Des de la Fundació fem seguiment de les famílies que viuen als pisos que gestionem i saber si hi ha problemes en l’habitatge que augmentin els consums és també part d’aquest acompanyament”, va destacar durant la signatura del conveni Sergio Rodríguez, director de la Fundació Foment de l’Habitatge Social. El director de la Fundació també va remarcar que “Tenir un aliat tecnològic com Cellnex pot ajudar molt per tenir més dades i prendre decisions orientades a impulsar l’eficiència energètica als habitatges”.

Mitjançant l’acord de col·laboració, Cellnex Telecom equiparà 6 habitatges, destinats a col·lectius en risc d’exclusió social, amb sensors que permetran recollir i monitoritzar dades vinculades a consums i a l’eficiència energètica en les llars, i també detectar temperatures i altres indicadors.

El conveni l’han signat a la seu de Cellnex a Barcelona el director d’Afers Públics i Corporatius de la companyia, Antoni Brunet; el director general de la Fundació Hàbitat 3, Xavier Mauri; el director de la Fundació Foment de l’Habitatge Social, Sergio Rodríguez, i Francesc Montagut com apoderat de les fundacions Família i Benestar Social i Iniciativa Social. Les quatre fundacions estan integrades a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que a través del projecte m4Social, han posat en marxa aquest projecte pilot.

Antoni Brunet ha destacat que l’acord “és una demostració de com les tecnologies digitals poden ajudar a reduir situacions de risc, en poder fer un seguiment de desviacions i anomalies que puguin estar indicant algun tipus de problema en aquestes llars. Comencem aquesta experiència en àmbits que afecten a la monitorització dels consums d’aigua, gas o electricitat i a l’eficiència energètica, però al futur haurem de pensar –també conjuntament amb les Administracions– com la connectivitat d’aquestes llars als serveis de banda ampla és un servei bàsic com ho és l’accés a l’aigua, el gas o l’electricitat.”

El vicepresident de la Taula del Tercer Sector, Adolf Díaz ha agraït a Cellnex la seva participació en aquest projecte i ha destacat “la importància d’avançar en la transformació digital del Tercer Sector a través de projectes que ajudin a millorar els mecanismes de treball de les entitats, millorar-ne l’eficiència i, per damunt de tot, aconseguir millorar la vida de les persones. El director general de la Taula, Toni Codina, i l’equip de coordinació del projecte m4Social, també han assistit a la signatura del conveni.

Més informació a la notícia de la Taula del Tercer Sector: “Conveni amb Cellnex per desenvolupar l’Internet de les Coses en l’habitatge social

Comparteix aquesta pàgina
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa