Les entitats necessitem 1.500 habitatges urgentment els propers 3 anys

2021 12 14 Rdp Necessitats Habitatge Social Entitats Tercer Sector
Temps estimat de lectura: < 1 minut
Rate this post

Ahir Cohabitac i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya van presentar en roda de premsa l’Informe de necessitats habitatge social de les entitats del tercer sector social, on van posar sobre la taula la urgent necessitat de disposar de 1.500 habitatges en els propers 3 anys.

Aquest informe aporta la valoració de les entitats de la Taula que gestionen habitatge social.

Tot i el creixement en el nombre de gestió d’habitatges, actualment 4.098 habitatges on hi viuen 9.952 persones, un augment del 169% respecte les xifres de 2015, l’actual situació de crisi sumada a la pandèmia del Covid19, les necessitats d’habitatge per als més desafavorits a augmentat de forma desmesurada.

Les entitats reclamem més habitatge assequible

La Carme Trilla, patrona de la Fundació, ha manifestat que “Hi ha famílies que s’hi estan sis o set anys, al pis, perquè hi ha un coll d’ampolla: com que falta lloguer assequible, encara que les entitats intervinguin i la situació d’aquestes famílies millori, no tenen on anar després; perquè anar al mercat de lloguer, amb els preus actuals, és impensable”. Per tant no només es necessita habitatge molt social, sinó també habitatge assequible que és el pas intermig per a poder accedir a un lloguer de mercat.

La veu de la Taula del Tercer Sector

Francina Alsina, presidenta de la Taula, ha lamentat que “No donem l’abast per atendre totes les peticions que rebem…  La realitat és cada vegada més dura, per això necessitem cada vegada més pisos per atendre més gent”

Comparteix aquesta pàgina
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa