Lectures recomanades per Sant Jordi

Ezgif.com Gif Maker 1
Temps estimat de lectura: 5 minuts
Rate this post
Aquestes són les lectures especialitzades en temes d'habitatge que us recomanem per Sant Jordi.

Clicant a les fotografies anireu a l'enllaç on comprar el llibre o descarregar-lo en el cas dels pdf gratuïts.

Bon Sant Jordi i bona lectura!

La gestión de la vivienda social en clave europea

Autora: Nuria Lambea Llop

L’objectiu d’aquesta obra és respondre a la necessitat existent a Espanya (i encara sense resoldre) de disposar d’un marc legal comú i funcional per als proveïdors i gestors d’habitatge social, que permeti estructurar i millorar l’eficiència d’un sector atomitzat i desestructurat.

El llibre s’estructura en cinc capítols. En el primer, el lector podrà esclarir conceptes com el “d’habitatge social”, “habitatge assequible” o “gestió d’habitatge social”. En el segon, es duu a terme l’estudi exhaustiu de 2 models comparats destacats a nivell internacional i triats per la seva capacitat de gestionar grans parcs d’habitatge social i per la seva llarga trajectòria fent-ho: el model de housing association anglès i el de woningcorporatie neerlandès. El tercer capítol permet conèixer tots els models de gestió d’habitatge social a Espanya i indagar tant en aspectes i pràctiques considerades d’èxit com en les deficiències i insuficiències legals del sector. Els capítols quart i cinquè recullen i classifiquen les bones pràctiques detectades en els models estudiats per a posteriorment servir de guia per al plantejament d’un model de provisió i gestió d’habitatge social funcional per a Espanya.

Los años de la crisis de la vivienda

Autor: Sergio Nasarre Aznar

El llibre analitza els detonants clau que van provocar la crisi, així com les principals conseqüències de la mateixa durant els últims 14 anys, analitzant críticament les mesures que s’han vingut adoptant fins al moment, finalitzant amb la necessitat de reforma de les seves formes de tinença com la hipoteca, els lloguers, les tinences intermèdies i l’habitatge col·laboratiu.

Habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

Eines i criteris per a la seva implementació a escala municipal.

Autoria: Clavell, Dolors / Ezpeleta García, Isabel / Cabré, Eduard / Parés Franzi, Marc / Chaia Santiago, Graciela / Prat Huertas, Martí / Vidal Corsà, Lena / Soler Tarradellas, M. José 

Descàrrega gratuïta

L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús ja té una trajectòria d’una desena d’anys i ha anat creixent amb diverses iniciatives i experiències. 

Aquesta publicació dona resposta a les necessitats dels ens locals que volen impulsar l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, facilitant-los coneixements i eines per impulsar el model dins dels seus municipis: des d’establir el grau de suport que l’ajuntament vol prestar, fins a l’anàlisi de la viabilitat d’una promoció en un solar i la tramitació d un concurs públic per adjudicar-lo a una cooperativa.

De tot plegat en resulta una compilació de la informació més rellevant que, a banda de donar una idea global sobre el funcionament del món de l’habitatge cooperatiu, facilita la gestió tècnica, jurídica i econòmica del desenvolupament d’un projecte.

El dret a l’habitatge

Director de l’informe: Xavier Riudor

Descàrrega gratuïta.

L’informe presenta els principals resultats de la recerca a l’entorn dels problemes per accedir a l’habitatge i mantenir-lo a Catalunya i adopta sis perspectives complementàries a través de les quals es pretén oferir una visió completa de la situació actual que serveixi com a base per a la formulació de recomanacions.

La primera perspectiva és la social, que es desplega de manera transversal en l’informe i determina tres aspectes rellevants: la naturalesa de l’objecte d’estudi (fruit d’una preocupació compartida), l’interès per comprendre els fenòmens que s’hi analitzen (les formes d’exclusió residencial) i la voluntat per millorar la situació de partida (fent propostes). Les altres cinc perspectives són la històrica (anàlisi del context), la jurídica (anàlisi de la normativa i la jurisprudència), la politicoeconòmica (anàlisi de la situació actual i de les polítiques d’habitatge), la comparada (anàlisi d’experiències en l’àmbit local, català, espanyol i internacional) i la propositiva (elaboració de recomanacions), cadascuna de les quals pren el relleu a l’anterior en els successius capítols que configuren l’informe.

L’opció de regular el preu del lloguer davant la manca d’habitatge assequible.

Anàlisi de la situació dels lloguers a Barcelona en el context català i espanyol i de referents europeus i internacionals en polítiques de regulació de preus

Relatoria: Irene Peiró Compains

Descàrrega gratuïta

Anàlisi de la situació dels lloguers a Barcelona en el context català i espanyol i de referents europeus i internacionals en polítiques de regulació de preus.

La Llei del dret a l´habitatge de Catalunya: deu anys de vigència. Balanç i futur

Coordinador: Instituto de Investigacion Transjus (Univ. de Barcelona)

La publicació recull les reflexions transversals d’autor/es en el marc de l’efemèride i entorn la norma.

L’obra es proposa realitzar un balanç dels deu anys de vigència de la Llei, pensant també en el futur i en la generació de debat tècnic, social i polític informat. A través d’onze capítols, elaborats per setze autors i autores diverses, alguns d’ells més generals i d’altres centrats en aspectes específics claus de la norma, el llibre sargeix un fil conductor a mode de repàs dels efectes de la norma, introduint també una mirada de contrast que possibiliti detectar i esbossar les possibilitats existents avui dia d’aplicar-la en camps on té recorregut encara, així com en nous àmbits on pugui tenir un impacte positiu en el sentit de protegir i garantir de forma efectiva el dret a l’habitatge, posant alhora en relleu en què podria millorar-se la norma i les polítiques públiques d´habitatge que troben cobertura en ella.

Els temes inclosos són l’avaluació general de la norma, el context comparat europeu i estatal, l’habitatge social i el mandat de solidaritat urbana, l’habitatge desocupat i la utilització anòmala, la planificació local, metropolitana i a nivell de Catalunya del dret a l’habitatge, la rehabilitació, conservació i millora dels habitatges, l’acció pública en matèria d’habitatge, i el futur en relació a la protecció del dret a l’habitatge.

Comparteix aquesta pàgina
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa