Dia Mundial de l’Hàbitat: “Habitatge per a tothom”

Whd
Temps estimat de lectura: 2 minuts
Rate this post

La Covid-19 ens ha posat de relleu, de nou i sobre la taula, la imprescindibilitat de disposar d’un habitatge, no només de quatre parets i un sostre, sinó d’una llar digna on refugiar-te, on disposar d’un espai per poder treballar, estudiar, amb els serveis bàsics i mesures d’higiene necessàries per tal de salvaguardar la pròpia salut, la de la família i ara, la de tota la humanitat.

Amb el lema “quedat a casa” s’imperava a tothom a no sortir per tal de frenar l’avanç de la pandèmia. Ha estat en aquest moment quan ens hem adonat que no tothom podia acomplir amb aquesta premissa.

Les Nacions Unides, van designar el 1r dilluns d’octubre per reflexionar sobre els pobles i ciutats i, el dret bàsic a un habitatge digne, enguany amb el tema: Habitatge per a tothom – un futur urbà millor.

En el 30è aniversari de la Fundació F. Habitatge Social, la nostra entitat vol recordar que hi ha molta gent, a prop i arreu del món, que no pot fer efectiu aquest dret, que en aquest temps no disposa d’un refugi en condicions i, malauradament els informes, a més, ens indiquen que en el cas de la pandèmia actual, com en d’altres, el problema colpeja més els més vulnerables i els que més dificultats econòmiques tenen.

Des de la nostra entitat, enguany però, hem vist un raig de llum amb dos fets històrics:

Aquests dos fets són sens dubte per a totes les entitats que lluiten pel Dret a l’Habitatge, accions necessàries que acosten una mica més a les persones al dret fonamental, i des de la Fundació instem a autoritats, entitats, persones, pobles i ciutats a continuar lluitant ara més que mai, en favor d’un l’habitatge digne per a tothom.

Comparteix aquesta pàgina
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa