Instal·lem 42 ventiladors de sostre en el nostre pla de lluita contra la pobresa energètica

Img 20240917 095604
Temps estimat de lectura: 2 minuts
5/5 - (1 vote)

Instal·lem 42 ventiladors de sostre en el nostre pla de lluita contra la pobresa energètica

  • La lluita per un habitatge digne per a tothom va intrínsecament enllaçada amb la lluita contra la pobresa energètica. Des de la Fundació treballem per a la dignitat dels habitatges de lloguer social amb els que proveïm les famílies vulnerables.
  • Després de la instal·lació de sistemes de calefacció en 26 habitatges aquest hivern, dotem de ventiladors de sostre a 21 habitatges aquest estiu. L’acompanyament i la formació en els usos energètics complementen aquestes accions i busquen l’autonomia i apoderament de les famílies.

Fa dos anys la Fundació va iniciar el projecte Intervenció en els habitatges de lloguer social per a la millora de la salut i el confort de las persones llogateres.

El projecte té dos pilars de funcionament, que ens porten directes a la lluita contra la pobresa energètica:

El primer és la millora dels habitatges en la seva estructura i tancaments (finestres i balcons) seguida de l’aprovisionament de sistemes de calefacció i refrigeració. Durant la tardor de 2023, gràcies al premi Hogares Dignos de Leroy Merlin vam poder instal·lar 26 sistemes de calefacció en pisos del parc d’habitatges de la Fundació. Juntament i gràcies a les ajudes de Fundació La Caixa i Fundació Naturgy també es va poder actuar sobre els habitatges i vam instal·lar sensors que permeten, en remot, saber les condicions d’habitabilitat dels habitatges (temperatura, humitat i concentració de CO2).

Aquest estiu, i també gràcies a la donació de 42 ventiladors de sostre de Leroy Merlin, hem pogut actuar en 21 habitatges gestionats per la Fundació en els que la calor afecta de forma més intensa. També està previst instal·lar sensors en els habitatges que encara no els tenen.

Img 20240917 105356
Fotografia de Laura Pujol i Larena

El segon pilar és l’actuació social amb les famílies. Dins el marc del projecte, i amb el suport de l’Escola d’Energia de la Fundació Naturgy, estem realitzant formacions sobre els usos energètics a les famílies, la manera d’estalviar i millorar la qualitat del seu confort, la reducció de les despeses… De manera paral·lela, els educadors i els responsables de la gestió patrimonial de la Fundació, realitzen reunions personalitzades amb les famílies que ens permeten veure de primera mà com es desenvolupa el projecte i personalitzar les actuacions de millora que encara siguin necessàries.

Img 20240917 111508
Fotografia de Laura Pujol i Larena
Comparteix aquesta pàgina
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa